UNFPA презентує дослідження про наслідки насильства щодо жінок для економіки України
Категорія
Культура
Дата публікації

UNFPA презентує дослідження про наслідки насильства щодо жінок для економіки України

UNFPA презентує дослідження про наслідки насильства щодо жінок для економіки України
Джерело:  online.ua

КИЇВ, 21 вересня 2017 – UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення, запрошує представників ЗМІ на презентацію результатів загальнонаціонального дослідження «Економічні наслідки насильства щодо жінок в Україні». Результати дослідницької роботи буде представлено на форумі «Разом за Україну, вільну від насильства щодо жінок».

Насильство щодо жінок виступає одним із головних порушень прав людини, завдає серйозної шкоди здоров’ю і добробуту постраждалих. Наслідки насильства для економіки вимірюються грошовими, трудовими та нематеріальними видатками і сягають десятків мільйонів доларів. Окрім того, стрес, ускладнення сімейних стосунків та негативний вплив на дітей важко виміряти економічним еквівалентом. Якщо врахувати прихований характер проблеми, вартість насильства щодо жінок в Україні у 20 разів перевищує результати, сформовані за даними офіційної статистики. Так, за модельними розрахунками дослідників, вартість насильства щодо жінок в Україні може сягати $208 млн. на рік.

Комплексна оцінка економічних наслідків насильства щодо жінок в Україні враховувала втрачений макроекономічний продукт, вартість послуг, пов’язаних із реагуванням на випадки насильства та особисті збитки і витрати потерпілих. Результати дослідження доводять, що насильство – це не приватна справа, бо втрати економіки від насильства лягають на плечі кожного платника податків в Україні. Більше того, міжнародні дослідження свідчать, що вкладення $1 в превентивні заходи із попередження насильства призводить до економії $5-$20 майбутніх видатків.

Онлайн трансляцію події можна дивитися на Youtube та Facebook сторінці UNFPA, а також на порталі ONLINE.UA:

Друга частина дискусії про економічні наслідки насильства щодо жінок в Україні.

Спікерами будуть: Павло Замостьян, Ганна Герасименко, Іонела Хорга, Марина Білинська, Олена Михальченко, Майя Босніч, Ганна Довгопол, Тамара Злобіна модеруватиме дискусію.

Більш детальна інформація щодо результатів дослідження та запуску нового проекту буде представлена під час форуму «Разом за Україну вільну від насильства щодо жінок». У форумі візьмуть участь міжнародні партнери UNFPA з Великої Британії та Естонії. Зокрема, Посол Великої Британії Джудіт Гоф представлятиме DFID – Міністерство з міжнародного розвитку Великої Британії та Міністерство закордонних справ Великої Британії. Також спікерами події будуть Аланна Армітраж, Директорка UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення у Східній Європі та Центральній Азії, Ірина Луценко, представниця президента у Верховній раді та Каспар Пік, Представник UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Місце і час проведення: готель «Президент», вул. Госпітальна 12, «Конференц зала». Початок форуму о 9:30, Q&A для журналістів з 10:40 до 11:00.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?