В Україні можуть вирости ціни на хліб
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні можуть вирости ціни на хліб

В Україні можуть вирости ціни на хліб
Джерело:  online.ua

Співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак звернувся до Кабміну з заявою про те, що приватизовувати прибуткові державні підприємства "Аграрний фонд" та "Державна продовольчо-зернова корпорація" не можна, бо це спровокує різкий ріст цін на продукти харчування.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".

Мазурчак заявив, що продаж державних агрохолдингів призведе до зростання цін на хліб, посиливши вплив монополістів на ринку харчових продуктів.

"У разі приватизації одних з найбільш прибуткових держпідприємств в Україні, приватний бізнес одразу отримає додаткові активи, що надасть їм можливість контролювати ще більший потік зернової сировини та встановлювати свої ціни для виробників круп, м’яса, молочної продукції та хліба. Як наслідок, українці будуть їсти ще менше, а монополісти продовжуватимуть багатіти. Необхідно негайно зняти з торгів два найприбутковіших агрохолдинга, від яких сьогодні залежить стабільність цін на ринку", – наголосив Мазурчак.

Читайте також: Київводоканал пояснив, чому подорожчала холодна вода

Він також нагадав, що Рада нещодавно скасувала регулювання цін на соціальні продукти і це призвело до того, що монополісти почали встановлювати свої ціни на продукти. Через це продукти харчування першої необхідності значно подорожчали.

Мазарчук разом з партією вимагає від Ради припинити злочинну політику "затикання дірок в бюджеті" за рахунок розпродажу державної власності, що приносить прибуток.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вересні 2017 року можуть істотно подорожчати крупи і овочі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?