Нардеп Євген Дейдей просить ГПУ перевірити законність будівництв Kadorr Group на санаторних землях
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нардеп Євген Дейдей просить ГПУ перевірити законність будівництв Kadorr Group на санаторних землях

Нардеп Євген Дейдей просить ГПУ перевірити законність будівництв Kadorr Group на санаторних землях
Джерело:  rbc.ua

Народний депутат Євген Дейд від "Народного фронту" опублікував письмове звернення до генерального прокурора Юрія Луценка на своїй сторінці в Facebook, в якому просить розслідувати будівельні "махінації" одеського бізнесмена і власника Kadorr Group Аднана Кивана, про це повідомляє «РБК-Україна», передає ONLINE.UA.

Коментуючи фотографії заяви в ГПУ, він зазначив, що потурання до найбільшого забудовника Одеси може обернутися черговою трагедією на зразок пожежі в дитячому санаторії. За його словами, "Кадорр Груп" розвиває свій бізнес шляхом захоплення курортних земель на одеському узбережжі і незаконної зміни поверховості будинків.

"Успіх бізнесу" з Божим благословенням "закладений в масштабних аферах і махінаціях. Там, де за проектом повинен будуватися будинок на 9 поверхів, будують на 16. Де за проектом 16 - побудували на 25. Плюс забудова прибережної зони, захоплення земель оздоровчого призначення в обхід Земельного кодексу, порушення екологічних та санітарних норм - це цілком звичайна ситуація для однотипних висоток", - пише нардеп.

Також він нагадав, що його колеги вже звернулися в правоохоронні органи з проханням перевірити подальшу долю грошей, отриманих від будівельного бізнесу в Одесі. Нардепи Андрій Левус, Дмитро Лінько та Андрій Лозовий писали про можливе фінансування Аднаном кивання бойовиків на сході України через побіжного екс-нардепа Ігоря Маркова.

Безпосередньо в заяві, політик наголошує на "незаконну" забудову земель санаторію, де Аднан Ківан обіцяв побудувати комплекс будівель для лікарні. Замість цього там з'явилися три висотки по 22 поверхи і планується будівництво ще однієї. Саму ж лікарню побудували в іншому місці і площею значно менша від тієї, яка спочатку була закріплена в угодах з міською владою.

Також відзначається обіцянку бізнесмена побудувати дитячий реабілітаційний медичний центр на території санаторію "Фонтан" в обмін на забудову частини його земель. Однак зараз на оздоровчих землях вже здані в експлуатацію котеджні будиночки вартістю від 880 тисяч доларів США, в той час як дитячий реабілітаційний центр досі не побудований. Хоча повинен був бути зведений ще до 2011-го року.

"Аль Капоне змогли посадити в тюрму не за вбивства, грабежі і бандитські розборки, а за несплату податків. Особисто мені все одно, за що цей ворог України потрапить за ґрати - головне, щоб він туди потрапив", - підсумував нардеп.

За наведеними Дейдеем підрахунками, збиток одеському бюджету від даних "махінацій" становить не менше 250 млн доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?