Партія Макрона провалилася на виборах у Сенат Франції
Категорія
Політика
Дата публікації

Партія Макрона провалилася на виборах у Сенат Франції

Партія Макрона провалилася на виборах у Сенат Франції

Новостворена центристська партія президента Франції Еммануеля Макрона налічувала 29 місць в Сенаті і сподівалася збільшити кількість своїх представників після виборів, але замість цього втратила двох сенаторів і тепер має тільки 27 представників.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

У неділю, 24 вересня, у Франції переобрали 171 з 348 членів Сенату – верхньої палати парламенту. Перемогу на виборах здобули республіканці.

Республіканська партія загалом отримали 159 місць у Сенаті, зміцнивши свої позиції. Раніше у них було 142 місця.

Центристська партія Макрона "Вперед, Республіка!" мала 29 місць в Сенаті і сподівалася збільшити своє представництво. Проте після виборів вони втратила ще два місця в Сенаті - тепер новостворена партія Макрона має 27 представників. У партії заявили, що вибори до Сенату "за своєю природою є більш важкими для молодого руху і не відображають новий політичний баланс".

Читайте також: Номер журналу Elle з інтерв'ю першої леді Франції встановив рекорд продажів

Нагадаємо, Сенаторів у Франції обирають більш ніж 75 000 виборних посадових осіб, включно з членами Національних зборів (нижньої палати парламенту), регіональних та місцевих радників, мерів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Нью-Йорку на сесії Генеральної асамблеї ООН президент Франції Еммануель Макрон заявив, що слід вимагати від усіх сторін виконання Мінських угод з метою "справжнього" припинення конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?