Тріумф радикалів: партія Меркель перемогла на виборах в Німеччині
Категорія
Політика
Дата публікації

Тріумф радикалів: партія Меркель перемогла на виборах в Німеччині

Тріумф радикалів: партія Меркель перемогла на виборах в Німеччині

Консервативний блок у складі Християнсько-соціального союзу (ХСС) і Християнсько-демократичного союзу (ХДС), який очолює нинішній канцлер Ангела Меркель, переміг на парламентських виборах у Німеччині.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Про перемогу Консервативного блоку свідчать попередні офіційні результати голосування за підсумками обробки всіх бюлетенів, які були оприлюднені в ніч на понеділок.

Блок ХДС/ХСС підтримали 33% виборців, 20,5% виборців віддали голоси за Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН) на чолі з Мартіном Шульцем. Обидві партії зазнали помітних втрат порівняно з підсумками виборів в 2013 році. Тоді консерватори отримали 41,5% підтримки виборців, СДПН - 25,7%.

Читайте також: Партія Макрона провалилася на виборах у Сенат Франції

На третьому місці опинилася правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) з 12,6% голосів. Так, вона вперше потрапляє в бундестаг. Інші партії набрали необхідний мінімум голосів: ліберальна Вільна демократична партія Німеччини (ВдПГ) - 10,7%, Ліва партія - 9,2% і "Союз-90"/"зелені" - 8,9%. Всі інші партії набрали менше п'яти відсотків, які необхідні для проходження в німецький парламент.
Соціал-демократична партія, яка показала найгірший результат у своїй історії в бундестагу, оголосила про відхід в опозицію.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 вересня, в телевізійних дебатах між основними претендентами на пост канцлера Німеччини перемогла Ангела Меркель — нинішній канцлер ФРН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?