Українцям порекомендували перетинати білорусько-російський кордон тільки авіаційним транспортом
Категорія
Політика
Дата публікації

Українцям порекомендували перетинати білорусько-російський кордон тільки авіаційним транспортом

Українцям порекомендували перетинати білорусько-російський кордон тільки авіаційним транспортом

Посольство України в Білорусі рекомендує українським громадянам не перетинати білорусько-російський державний кордон будь-яким транспортом, крім як авіаційним.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення, оприлюднене в понеділок на Facebook-сторінці відомства.

Посольство ще раз наголошує на існуванні небезпеки при плануванні поїздок до РФ, агресія якої проти України продовжується з 2014 року.

Російська Федерація, посилаючись на відсутність пунктів пропуску через російсько-білоруський державний кордон, заборонила його перетин громадянами третіх країн, крім громадян Російської Федерації та Республіки Білорусь. Під заборону підпадають і члени дипломатичного і адміністративно-технічного персоналу дипломатичних представництв, консульських установ і представництв міжнародних організацій.

МЗС Росії повідомило, що з 15 травня російська сторона здійснює прикордонний контроль повітряних суден, що прибувають до країни з території Білорусі, а також повертаються у зворотному напрямку.

Читайте також: Трамп ускладнив в'їзд в США громадянам ряду країн

У зв'язку з цим усім громадянам третіх країн, включаючи членів дипломатичного та адміністративно-технічного персоналу дипломатичних представництв, консульських установ і представництв міжнародних організацій рекомендується для перетину білорусько-російського державного кордону використовувати лише авіаційний транспорт.

За інформацією МЗС Білорусі між Білоруссю та РФ немає чинних угод про пункти пропуску, тож рішення про створення пунктів пропуску на українсько-російській ділянці держкордону не приймалися. Згідно з цим контроль на даній ділянці держкордону Прикордонною службою Білорусі не здійснюється.

Посольство звертає увагу громадян України на наявні умови при плануванні поїздок до Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, жителі окупованих територій Донецької та Луганської областей України тепер можуть перебувати в Росії довше 90 днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?