Рабінович: замість навчання медиків за сучасними стандартами, Супрун вимагає від них вчити англійську
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Рабінович: замість навчання медиків за сучасними стандартами, Супрун вимагає від них вчити англійську

Рабінович: замість навчання медиків за сучасними стандартами, Супрун вимагає від них вчити англійську

Заяву про те, що замість того, щоб проводити якісні зміни в українській медицині, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун продовжує ініціювати сумнівні реформи, зокрема - тепер вона вимагає від лікарів знати англійську мову на високому рівні, зробив народний депутат, лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на КП в Україні.

Відзначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що, за заявою Супрун, від лікарів вимагатимуть більше англійської мови, тому з 2020 року всі «Кроки 1» (ліцензійні іспити в університетах, - ред.) будуть здаватися на англійській мові.

«Те, що відбувається в українській медицині все більше нагадує театр абсурду під керівництвом художнього керівника-волонтера Супрун. Замість того, щоб будувати систему охорони здоров'я, вони її руйнують. Замість того, щоб пропонувати реальні реформи, вони розробляють вбивчі для країни закони. Замість того, щоб підвищувати якість медичного обслуговування, навчати медиків за сучасними стандартами, вони вимагають від майбутніх лікарів вчити англійську. Вдумайтеся: лікарям не треба вміти добре лікувати, і так зійде, ніхто не вимагає. Головне, щоб англійська знали! З ким вони на ньому говорити будуть - з бабусями з села?» - прокоментував нову ініціативу МОЗ політик.

Він також перерахував і інші «досягнення» команди Супрун, зокрема, зупинившись на головних недоліках медичної реформи.

«Весь зміст «медичної реформи» - скоротити лікарів, закрити клініки і лікарні, перевести все академінстітути на платні операції, прибрати «швидку допомогу» і не лікувати онкохворих. Це просто безумство, коли в нашій країні, де і без того складне ситуація в охороні здоров'я, нести подібну ахінею! Це - абсолютна вбивство України, це план знищення всіх незаможних і малозабезпечених громадян. Якщо ти не вкрав мільярд з казни - вилікуватися ти вже не зможеш», - зазначив нардеп.

Окремо він зупинився на пункті медреформи, який передбачає пошук сімейного лікаря і необхідних медикаментів за допомогою онлайн-сервісів.

«Тепер кожна бабуся, як сказала міністр, в селі особливо, зможе по гугл-мепп знайти собі сімейного лікаря та ліки. Ці божевільні ніколи не були в українському селі. Вона (Уляна Супрун, - ред.) приїхала до нас звідкись із далеких країв, де, напевно, скрізь стоять комп'ютери. Але у нас-то цього немає. Як же будуть лікуватися люди? Як будуть в сільській місцевості лікарі доходити до людини?» - заявив політик.

«За всю історію світу не існувало такого експерименту, який ставлять зараз над Україною, і ніхто не бачив, щоб заїжджі виконуючі обов'язки міністра нахабно і цинічно скасовували Конституцію країни. Я нагадую, що в Конституції, в 49-й статті, записано, що у нас безкоштовна медицина - і раптом якийсь сторонній волонтер оголошує, що у нас все буде інакше. І всі мовчать, потупивши очі, як ніби ніякої Конституції не існує», - підкреслив нардеп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?