Угорський міністр хоче зустрітися з Гриневич, щоб обговорити новий закон про освіту
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорський міністр хоче зустрітися з Гриневич, щоб обговорити новий закон про освіту

Угорський міністр хоче зустрітися з Гриневич, щоб обговорити новий закон про освіту

Голова Міністерства людських ресурсів Угорщини Золтан Балог надіслав офіційного листа до міністра освіти і науки України Лілії Гриневич. У звернені міністра йдеться про намір особистої зустрічі, щоб обговорити новий закон про освіту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Ця зустріч дасть можливість обговорити деякі питання, що виникають в угорської влади щодо нового українського закону про освіту.

Читайте також: Президент Румунії відмінив свій візит до України через закон про освіту

Видання повідомляє, що офіційний Будапешт наполягає на перегляді мовного питання в законі про освіту в Україні. На думку угорців, це порушує права 150-тисячної угорської меншини, що проживає на території Закарпаття.

Також зазначається, що Золтан Балог 25 вересня візьме участь у відкритті навчального року в угорськомовному Інституті імені Ференца Ракоці ІІ у місті Берегове на Закарпатті. Саме туди запросили й міністра освіти і науки України Лілію Гриневич як почесного гостя.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 вересня, голова парламенту Андрій Парубій підписав закон про освіту. Нова реформа викликала хвилю обурення в урядах Угорщини, Румунії, Болгарії та Греції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?