Бюджетний комітет ВРУ підтримав новий порядок розподілу бюджету Київщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Бюджетний комітет ВРУ підтримав новий порядок розподілу бюджету Київщини

Бюджетний комітет ВРУ підтримав новий порядок розподілу бюджету Київщини
Джерело:  fakty.ictv.ua

Члени комітету ВРУ з питань бюджету 22 вересня в Білій Церкві підтримали ініціативу губернатора Київської області Олександра Горгана відносно нового порядку розподілу коштів обласного бюджету, про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ФАКТИ. ICTV.

«Цей візит є історичним, тому що сьогодні члени комітету з питань бюджету, народні депутати високо оцінили і підтримав наш підхід до розподілу коштів обласного бюджету, який позбавляє фактора втручання чиновника в розподіл великої кількості коштів. І той факт, що найважливіша фінансова організація країни, компетенція якої ні в кого не викликає сумніву, підтримала нашу ініціативу, - це чергове підтвердження правильності наших рішень», - зазначив губернатор.

Він презентував членам бюджетного комітету порядок розподілу обласних державних коштів, згідно з яким вони будуть ділитися на 3 рівних частини: програми пропорційного фінансування, антикризові програми та програми розвитку.

«Всі проекти повинні відповідати основним державним пріоритетам, серед яких - збільшення народжуваності, зростання тривалості життя і скорочення смертності в Київській області», - підкреслив він.

Голова комітету з питань бюджету, народний депутат Андрій Павелко відзначив, що модель, яку представив Горган, є найкращим підходом і прикладом того, як потрібно працювати з фінансового забезпечення своєї території.

Ініціювали засідання бюджетного комітету в Білій Церкві, парламентарі Ярослав Москаленко та Хвича Мепарішвілі. Коментуючи ініціативу, Ярослав Москаленко підкреслив: щоб модель з розподілу обласних коштів на місця була прийнята, потрібно працювати як з депутатами обласної ради, так і з фракціями парламенту.

«Я тільки аплодую цій ініціативі і хочу, щоб вона була реалізована насправді. Якби все залежало тільки від голови КОДА, адже потрібна велика робота. Також я розумію, що вона повинна пройти в обласній раді. А ось яка буде реакція обласної ради, ми вже сьогодні бачимо. Сесія перенесена на 26 жовтня, а це фактично кінець місяця, йде якась політична дискусія. Я дуже переживаю, щоб не було спроб від політичних сил завалить це питання. Тому що разом з грошима передаються повноваження. Облрада може турбуватися, що він втратить вплив на певній території. Над цим питанням треба буде дуже серйозно працювати. Причому я думаю, що тут треба буде працювати на вищому політичному рівні з фракцією парламенту», - зазначив парламентарій.

Нагадаємо, на початку вересня Олександр Горган оприлюднив  результати масштабної перевірки інфраструктурних об'єктів області, яка виявили розкрадання бюджетних коштів на сотні мільйонів гривень, після чого губернатор анонсував необхідність зміни порядку розподілу бюджетних коштів. 21 вересня 2017 року голова КОДА під час расширенного наради, в якому взяли участь близько 700 осіб, презентувала новий порядок розподілу бюджету Київської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?