Ердоган натякнув про можливість початку операції щодо іракського курдського уряду
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган натякнув про можливість початку операції щодо іракського курдського уряду

Ердоган натякнув про можливість початку операції щодо іракського курдського уряду

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попередив, що Туреччина при необхідності може розпочати операцію щодо іракського курдського регіонального уряду, посилаючись на попередню операцію, що була проведена на півночі Сирії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Hurriyet Daily News.

"У нас є 911-кілометровий кордон з Сирією. Ми ніколи не дозволимо таке формування. Як я вже сказав раніше, ми можемо раптово з'явитися вночі. Ми зробили це з операцією "Щит Євфрату" (у Сирії - ред.). Всі варіанти перебувають на столі щодо Іраку та Сирії. Ми зараз робимо новий крок, схоже на те, як ми очистили 2 тис квадратних кілометрів від ІДІЛ, ми не будемо утримуватися, щоб не зробити таке в Іраку", - заявив президент Туреччини.

Читайте також: У США охорона Ердогана побила протестуючих, є постраждалі: з'явилося відео

Голосування на референдумі за незалежність, організованому регіональним урядом Курдистану на півночі Іраку, розпочалося 25 вересня.

Туреччина, Ірак та Іран виступають проти проведення референдуму, посилаючись на те, що він може посилити напруженість на Близькому Сході.

Як повідомляв ONLINE.UA, турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про намір почати протягом весни нові наступальні операції, в числі яких і операції в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?