У Брюсселі почався четвертий раунд переговорів щодо Brexit
Категорія
Політика
Дата публікації

У Брюсселі почався четвертий раунд переговорів щодо Brexit

У Брюсселі почався четвертий раунд переговорів щодо Brexit
Джерело:  BBC

Сьогодні, 25 вересня, в Брюсселі починається четвертий раунд переговорів між Великою Британією і Євросоюзом щодо Brexit.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Для європейської делегації це буде перша можливість відповісти на виступ прем'єра Великої Британії Терези Мей у Флоренції, в якому вона виклала нові пропозиції щодо Brexit.

Читайте також: Британія готова сплатити ЄС 20 млрд євро за Brexit

Мішель Барньє, головний дипломат ЄС, назвав виступ британського прем'єра конструктивним, але в Брюсселі очікують більш докладної інформації. Наприклад, Брюссель цікавить, які конкретно виплати Британія готова зробити до виходу з ЄС.

В наступному місяці лідери Євросоюзу мають ухвалити рішення щодо питань так званого поділу - про права громадян, ірландського кордону і фінансового врегулювання. Це дасть можливість перейти до переговорів про майбутні двосторонні торговельні відносини.

У жовтні на пленарній сесії Європарламент має прийняти резолюцію, в якій будуть розглядати права британських громадян у ЄС та права громадян ЄС в Британії після Brexit.

Як повідомляв ONLINE.UA, палата громад парламенту Великої Британії ухвалила законопроект про скасування законів Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?