Президент України призначив Сенцову державну стипендію
Категорія
Україна
Дата публікації

Президент України призначив Сенцову державну стипендію

Президент України призначив Сенцову державну стипендію

Президент України Петро Порошенко призначив державну стипендію засудженому у Росії режисеру Олегу Сенцову як видатному діячу культури і мистецтва.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Порошенко відповідним указом продовжив виплату режисеру стипендії, призначену ще у травні 2015 року.

Крім того, президент України призначив дворічні стипендії ще низці видатних діячів української культури, дев’ять зі стипендіатів отримуватимуть виплату довічно.

Нагадаємо, Олега Сенцова та Олександра Кольченко затримали представники російських спецслужб в травні 2014 року в Криму за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському місті Ростов-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму.

Читайте також: Оскароносна акторка виступила на підтримку Сенцова

Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва затримані свою провину не визнали. Сенцов і Кольченко внесені в список політв’язнів правозахисним центром "Меморіал".

Як повідомляв ONLINE.UA, до третьої річниці арешту українського режисера Олега Сенцова, ув’язненого в Росії, американський ПЕН-центр запустив кампанію за його звільнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?