Перша перемога партії «За життя»: є 3 мільярди для людей, - ЗМІ
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Перша перемога партії «За життя»: є 3 мільярди для людей, - ЗМІ

Перша перемога партії «За життя»: є 3 мільярди для людей, - ЗМІ
Джерело:  Голос.ua

Повідомлення про те, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) почне виплати вкладникам ряду відомих банків на загальну суму понад 3 млрд гривень, зробила прес-служба політичної партії «За життя» після зустрічі голови ФГВЛ Костянтина Ворушиліна з представниками «За життя» Вадимом Рабіновичем і Євгеном Мураєвим у понеділок, 25 вересня 2017 року. Як відомо, партія «За життя» ініціювала і проводить уже третій тиждень акції протесту біля НБУ з вимогою повернути гроші вкладникам і притягнути до відповідальності керівництво Нацбанку, про це повідомляє ONLINE.UA, з посиланням на Golos.ua.

«Найголовніше, зусилля партії «За життя» увінчалися перемогою для простих людей: керівництво ФГВФО запевнило нас, що вже в найближчі дні почнуться виплати вкладникам. Слідом за вкладниками «Артем-банку» і «Дельта-банку» гроші отримають вкладники «четвертої черги» «Діамант-банку», а також нові вкладники банку «Михайлівський». Про це нам в особистій бесіді повідомив Костянтин Ворушилін, він же озвучив і загальну суму повертаються грошей - це понад три мільярди гривень!» - заявив Рабінович.

На його думку, саме акції протесту під НБУ стали вирішальним поштовхом до початку виплат грошей обдуреним вкладникам саме зараз, а не «через рік або п'ять». «Я не хочу говорити, що це досягнуто тільки завдяки нашим акціям під Нацбанком, але я впевнений в тому, що наші багатоденні протести стали вирішальним поштовхом для влади до того, щоб це відбувалося не через рік або через п'ять, а саме зараз! Перший результат, вважаю досягнуто, ми вірили в перемогу, в нас вірили люди - і партія «За життя» проявила стійкість і послідовність своїх дій», - констатував нардеп.

«Особливо я хочу в таку хвилину звернути увагу тих представників «Опозиційного блоку», які на своєму телеканалі «Інтер» весь час показували, як погано стояти у Нацбанку, які там люди збиралися, як вони виглядали і чим пахли ... Коли ви зумієте повернути вкладникам України три мільярди гривень - повторюся, що не вкрасти, а повернути! - то зможемо говорити, що ваше існування виправдано і логічно як опозиційної сили. Але ви цього не робите, хоча голосно називаєте себе опозицією! Я жодного разу не бачив, щоб ви переодяглися з костюмів, вийшли до людей, говорили про їх нагальну проблему, про їхні втрати, співчували їм і співпереживали. Напевно, дивлячись на цих протестуючих з вікон французьких вілл, важко таке собі навіть уявити. А ми, партія «За життя», тут, в Києві, вели і будемо продовжувати вести захист вкладників, захист людей. Коли буде притягнута до кримінальної відповідальності Гонтарева, коли не допустять до призначення главою правління НБУ Рожкову, - тоді ми будемо вважати нашу задачу в цьому напрямку виконаною. Але ми готові і на компроміс: щоб Гонтареву посадили не відразу, а після детального і всебічного розслідування злочинної діяльності в НБУ!» - зазначив він.

Політик також привітав початок розслідування фінансовим комітетом Конгресу США фактів корупції в Нацбанку. «Також сьогодні прийшла радісна новина з США, де фінансовий комітет Конгресу починає розслідування за фактами корупції в Нацбанку України, зокрема, з боку Валерії Гонтаревої. Ми вітаємо радісне збіг поглядів американських конгресменів з активістами партії «За життя», правда, ми це починали говорити задовго до сьогоднішнього дня, а на акції біля НБУ вийшли два тижні тому», - резюмував нардеп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?