Угорщина виступила проти України в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина виступила проти України в ЄС

Угорщина виступила проти України в ЄС

Після підписання українським лідером Петром Порошенком закону "Про освіту", уряд Угорщини виступив проти зближення України з країнами Євросоюзу.

Про це заявив керівник зовнішньополітичного відомства Угорщини Петер Сиярто, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Читайте також: Президент Румунії скасував свій візит в Україну через закон про освіту

"Угорщина блокуватиме будь-які вигідні Україні ініціативи в міжнародних організаціях, особливо в ЄС. Це боляче вдарить по майбутньому України", - прокоментував підписання "ганебного" законопроекту Сиярто. Він пояснив, що відчуває "сором і розчарування".

На думку глави МЗС Угорщини, підписання документа йде врозріз із заявами Порошенко про бажання зблизитися з ЄС, і Україна "може забути про інтеграцію в Європу".

Зауважимо, що закон "Про освіту" був підписаний увечері в понеділок, 25 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр людських ресурсів Угорщини запросив особисту зустріч з міністром освіти України для обговорення нового закону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?