На арсеналі у Вінницькій області сталася диверсія: опубліковано відео вибухів
Категорія
Події
Дата публікації

На арсеналі у Вінницькій області сталася диверсія: опубліковано відео вибухів

На арсеналі у Вінницькій області сталася диверсія: опубліковано відео вибухів
Джерело:  online.ua

У Калинівці Вінницької області сталася надзвичайна подія: горять і вибухають боєприпаси в 48-му арсеналі Збройних сил.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав відомий український журналіст Юрій Бутусов, повідомляє ONLINE.UA.

Відзначається, що вибухи почалися приблизно о 22:20 увечері 26 вересня, їм не передували жодні попереджувальні сигнали, а з керівництвом арсеналу зв'язатися не вдається. Зупинили роботу трьох газорозподільних станцій.

Читайте також: Розмінування Балаклеї: Полторак розповів, скільки мільйонів виділили з бюджету

Жителів Калинівки та найближчих населених пунктів евакуюють, під'їзди до міста перекрили. Багато з жителів ховаються в підвалах. Станом на ранок 27 вересня в ліквідації наслідків НП задіяні 1355 чоловік і 47 одиниць техніки. Відомо щонайменше про двох постраждалих.

Всього в арсеналі зберігається близько 188 тисяч тонн боєприпасів, серед яких "Гради", "Смерчі", "Урагани", при цьому локалізувати вогонь вже неможливо, як і оцінити обсяги збитків, - залишається лише чекати, поки вигорить основна частина арсеналу.

Читайте також: Шкіряк назвав "двох покидьків", винних у вибухах в Балаклії

Примітно, що склад в Калинівці входив до трійки найбільших в Україні, при цьому за день до події спецслужби мали інформацію про можливість проведення диверсії і проводили контрдиверсійні вчення. Варто також зауважити, що інцидент трапився в холодну, не пожежонебезпечну пору року, ще й в день 52-річчя президента України Петра Порошенка, на території області, в якій він народився. На думку Бутусова, дані факти дозволяють припускати можливість причетності до пожежі російських спецслужб.

Як повідомляв ONLINE.UA, в кінці березня подібний трагічний інцидент стався на військовому складі в Балаклії Харківської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?