В NASA розкрили таємницю крижаних утворень на поверхні Плутона
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В NASA розкрили таємницю крижаних утворень на поверхні Плутона

NASA
В NASA розкрили таємницю крижаних утворень на поверхні Плутона

Фахівці NASA розкрили загадку крижаних утворень списоподібної форми, які розташовуються на поверхні Плутона.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт NASA.

Дослідники говорять, що ці списоподібні явища за походженням лише схожі на кригу, яка існує в горах в південних широтах Землі. Однак є й помітна різниця. Полягає вона в тому, що склад самого льоду на планетах різний, відмінні й висота утворень.

Знімки з космічного апарату New Horizons, зроблені в 2015 році, дали змогу набагато краще розглянути і вивчити ці "леза". У той час апарат дуже близько пролітав над поверхнею Плутона. На цих знімках добре видно явище, тому вчені можуть припустити, що "списи" досягають у висоту кілька сотень метрів. Такі явища спостерігаються в різних частинах планети.

Читати також: Як буде працювати міжпланетний корабель SpaceX: Маск показав відео

Вчені з упевненістю говорять, що ці "списи" ймовірно утворилися внаслідок ерозії поверхні, і складаються з метанового льоду. Вони знаходяться на екваторі планети, де температура атмосфери перетворює метан в лід. Після того, як температура атмосфери піднімається, метанові крижані поля починають потроху танути і перетворюватися в газ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше NASA представило знімок снігових дюн Марса, зроблений 21 травня цього року науковим інструментом HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) орбітальної станції MRO (Mars Reconnaissance Orbiter).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?