Соціальний проект Geberit 2017
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Соціальний проект Geberit 2017

Соціальний проект Geberit 2017
Джерело:  online.ua

Уже дев'ять років компанія Geberit слідує своїм принципам соціальної відповідальності та реалізовує благодійні проекти по всьому світу. Перший був в Еквадор в 2008 році, а далі кожен рік нова країна: Індія, Сербія, Румунія, Польща та інші. У 2017 році - це Україна.

В Одеському центрі професійно-технічної освіти, який був заснований ще в 1898 році, навчаються більше 1000 студентів на 31 робітничу професію, механіки, столяри і сантехніки. Крім того, цей центр один з небагатьох пропонує навчання дітям з порушенням слуху та мови.

Старі приміщення навчальних корпусів та гуртожитку центру вже давно гостро потребували реконструкції та капітального ремонту. Старі двері, вікна зі щілинами, несправна кухонна техніка і санвузли в які страшно заходити, - це стан гуртожитку, в якому діти змушені були жити, готувати їсти і проводити більшу частину свого часу. Але ж хочеться, щоб перший крок у доросле життя був світлим і чистим.

Ремонтні роботи в рамках благодійного соціального проекту Geberit в Одесі стартували в червні 2017 року.

На першому етапі було проведено ремонт в гуртожитку на 100 чоловік при центрі профтехосвіти. За три місяці активного процесу реконструкції були повністю відремонтовані коридори, замінено вікна та двері, проведено нову електропроводку. Старі кухні були перетворені в функціональні приміщення, встановлено кухонні меблі і побутова техніка. Глобального ремонту потребували і санітарні приміщення гуртожитку. У санвузлах і душових кімнатах ремонт почався від заливки нової стяжки до установки підвісних унітазів, пісуарів і душових кабін. 31 серпня, відразу після урочистої лінійки та символічного розрізання стрічки учні заносили речі в кімнати, не приховуючи усмішок побачивши преображені приміщення.

Другий етап проекту розпочався 4 вересня. В Україну з Австрії, Швейцарії та Німеччини приїхали 10 співробітників-стажистів Geberit.

 "У Швейцарії навчання технічних спеціальностей побудовано інакше, ніж в Україні. Після 9-го класу учні там слухають теоретичну частину тільки один або два дні на тиждень. Решту часу вони проводять в якості практикантів в діючих компаніях, де опановують необхідні навички. Через рік вже починають отримувати невелику зарплату, - розповів Віталій Баско. - З таких практикантів компанія Geberit відібрала 10 своїх співробітників у віці 18-24 років, які дійсно хотіли допомогти українським учням зробити ремонт в гуртожитку ".

З української сторони в ремонті брали участь студенти 1-2 курсу спеціальності монтажники сантехнічних систем, які мають базові практичні навички, в тому числі - троє студентів з вадами слуху.

Учасники проекту утворили чотири європейсько-українські команди, кожна з яких працювала за своїм планом. Допомагали студентам і контролювали якість роботи фахівці міжрегіонального навчально-практичного центру з підготовки монтажників сантехнічних систем і устаткування, який був створений в Україні за підтримки компанії Geberit в рамках швейцарсько-українського освітнього проекту.

Після 9 днів посиленої праці міжнародна команда закінчила свою місію: прокладені каналізаційні труби Silent PP і водопровідні труби Geberit Mepla, встановлені монтажні елементи Geberit Duofix для унітазів, пісуарів та умивальників, змонтована сантехнічна кераміка Kolo.

Всі ремонтні роботи в навчальному корпусі центру будуть закінчені до кінця жовтня. В даний час йдуть активні роботи в душових приміщеннях і роздягальнях при спортзалі, а також закінчуються оздоблювальні роботи в санвузлах.

Загальна підсумкова вартість робіт по реконструкції навчального комплексу склала понад 2,5 млн. грн.

"Для учнів це дуже хороший досвід. І я маю на увазі не тільки спілкування та культурний обмін. Мені здається, після спілкування з європейцями, українці відчули якісь амбіції для соціального ривка", - додав Іван Болокан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?