Засновник Facebook Марк Цукерберг відповів на звинувачення Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Засновник Facebook Марк Цукерберг відповів на звинувачення Трампа

Засновник Facebook Марк Цукерберг відповів на звинувачення Трампа
Джерело:  Reuters

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп звинуватив соцмережу Facebook в роботі проти нього і поставив під сумнів її роль в торішній президентській кампанії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Лідер США зробив таку заяву після повідомлення про те, що Facebook готується передати 3 тис політичних постів слідчим конгресу США, які, ймовірно, були придбані російськими суб'єктами під час і після президентських виборів в США 2016 року.

"Facebook завжди був анти-Трампівським. Мережі завжди були анти-Трампівськими", - написав Трамп в Twitter, припустивши, що проти нього змовились видання "New York Times" і "Washington Post".

На думку члена палати представників Адама Шиффа, інформація про закупівлю росіянами політичної реклами в Facebook має бути оприлюднена.

Читайте також: Трамп знову повеселив мережу загадковим повідомленням у Twitter

"Вам дійсно потрібно їх побачити ... щоб зрозуміти, якими цинічними були спроби Кремля, як вони прагнули просто посилити розкол ... і налаштувати американців проти американців. У мене є побоювання щодо того, скільки часу знадобилося Facebook, щоб зрозуміти, що росіяни публікували оголошення в їх мережі", - заявив Шифф в MSNBC.

Він додав, що мережі Facebook і Twitter повинні публічно свідчити з цієї проблеми. Також Шифф наголосив, що він кілька разів говорив з генеральним директором компанії Марком Цукербергом.

В свою чергу, Цукерберг заявив, що Facebook не підтримує жодну зі сторін і працює над тим, щоб забезпечити "вільні і справедливі вибори".

"Трамп каже, що Facebook проти нього. Ліберали кажуть, що ми допомогли Трампу. Обидві сторони засмучені ідеями і контентом, які їм не подобаються. Ось так виглядає управління платформою для всіх ідей. Після виборів я виступив з коментарем, що, на мою думку, ідея про те, що дезінформація в Facebook змінила результат виборів, була божевільною ідеєю", - написав Цукерберг на власній сторінці в мережі.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво соціальної мережі Twitter прийняло рішення ввести кілька нововведень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?