Мовна стаття закону "Про освіту" відповідає європейським практикам - Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Мовна стаття закону "Про освіту" відповідає європейським практикам - Порошенко

Мовна стаття закону "Про освіту" відповідає європейським практикам - Порошенко
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що мовна стаття нового закону "Про освіту" відповідає європейським практикам.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter Петра Порошенко.

"Цей закон скоро почне діяти… Звичайно, ми не могли не посилити роль української мови в освіті. Про що тут дискутувати? Людина, яка закінчує українську школу, має вміти говорити українською мовою", – сказав Порошенко під час наради з працівниками освіти.

25 вересня президент України підписав закон "Про освіту". Порошенко також закликав МЗС і Міністерство освіти провести необхідні консультації з Радою Європи та іншими європейськими партнерами.

Читайте також: Президент Румунії відмінив свій візит до України через закон про освіту

"Людина, яка закінчує українську школу, повинна вміти говорити українською мовою. Роль вчителя - підвищувати статус української мови", - написав президент на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 вересня, голова парламенту Андрій Парубій підписав закон про освіту. Нова реформа викликала хвилю обурення в урядах Угорщини, Румунії, Болгарії та Греції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?