На жовтневій зустрічі Волкер та Сурков розглянуть питання миротворців на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

На жовтневій зустрічі Волкер та Сурков розглянуть питання миротворців на Донбасі

На жовтневій зустрічі Волкер та Сурков розглянуть питання миротворців на Донбасі
Джерело:  Комерсант

Зустріч спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова може відбутися в першій половині жовтня на Балканах. В ході зустрічі передбачається обговорення питання миротворців на Донбасі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю колишнього посла США в РФ Джона Теффта виданню "Комерсант".

"Курт Волкер буде зустрічатися з Владиславом Сурковим на початку жовтня. Ми вважаємо важливим спробувати прийти до взаєморозуміння з питання про мандат можливої миротворчої місії", - повідомив Теффт.

Читайте також: Волкер заявив про загострення ситуації на Донбасі

Він додав: "Ті критерії, про які я згадав, дуже важливі і вони будуть ключовими при прийнятті рішення про відправку місії, оскільки ми виходимо з того, що будь-яка подібна операція повинна передусім сприяти виконанню мінських домовленостей".

Минулого тижня стало відомо, що зустріч Волкера і Суркова може відбутися в першій половині жовтня на Балканах.

Сам Волкер раніше повідомляв журналістам у Києві, що на майбутній зустрічі з Сурковим планується обговорення питання відновлення територіальної цілісності та безпеки України.

Як повідомляв ONLINE.UA, адміністрація президента США Дональда Трампа "серйозно розглядає" питання передачі Україні летальної зброї для захисту від російської агресії на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?