Україна відкликала свого посла в Угорщині для консультацій щодо закону "Про освіту"
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна відкликала свого посла в Угорщині для консультацій щодо закону "Про освіту"

Україна відкликала свого посла в Угорщині для консультацій щодо закону "Про освіту"
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що викликав на консультації посла України в Угорщині Любов Непоп у зв’язку з реакцією Будапешта на мовну статтю нового закону України "Про освіту".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter Павла Клімкіна.

Виклик посла на консультації вважають одним із різновидів дипломатичного демаршу, який засвідчує невдоволення діями іншої країни.

Наступним твітом Клімкін наголосив: "Позиція України щодо відносин з Угорщиною незмінна – ми готові до конструктивного обговорення всіх питань".

Читайте також: Угорський міністр хоче зустрітися з Гриневич, щоб обговорити новий закон про освіту

Потім міністр додав, що сподівається на результативний візит до Будапешту. Також Клімкін підтвердив свій намір відвідати Дебреценський університет разом з угорським колегою.

Міністр освіти України Лілія Гриневич також запланувала візит до Угорщини, яка найбільш різко висловлювала свою думку щодо нового закону, а саме про статтю про мову освіти, державну українську.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко заявив, що мовна стаття нового закону "Про освіту" відповідає європейським практикам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?