Кіберполіція попереджає про нові схеми телефонних шахраїв
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Кіберполіція попереджає про нові схеми телефонних шахраїв

Кіберполіція попереджає про нові схеми телефонних шахраїв

У кіберполіції заявили, що однією із нових "схем" шахраїв є підміна перших трьох цифр номеру телефону. Шахраї представляються працівниками банків.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

Правоохоронці радять у жодному випадку не повідомляти стороннім свої дані, за допомогою яких шахраї можуть отримати доступ до вашого особистого банківського рахунку.

Аферисти діють за наступною схемою: використовуючи послугу телекомунікаційних операторів щодо підміни перших трьох цифр коду, під виглядом банківської установи розповсюджують СМС-повідомлення з інформацією про блокування банком платіжної картки.

Щоб нібито розблокувати картку, вони пропонують зателефонувати на вказані у СМС номери. За цими номерами шахраї, видаючи себе за працівників банку, дізнаються особові дані. Вони отримують доступ до банківських рахунків, звідки перераховують гроші на свої рахунки.

Читайте також: Кіберполіція попереджає про небезпеку використання програми M.E.Doc

Здебільшого шахраї використовують номери різних операторів та стаціонарних телефонів. Геолокація більшості номерів перебуває на тимчасово-окупованій території Донецької та Луганської областей.

У разі отримання подібного СМС-повідомлення працівники радять телефонувати за офіційним номером гарячої лінії банку.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Києві поліція знешкодила злочинну групу злодіїв, які пограбували банкомати на 3,5 млн гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?