Відокремлення Каталонії від Іспанії: з'явилися результати референдуму
Категорія
Світ
Дата публікації

Відокремлення Каталонії від Іспанії: з'явилися результати референдуму

Відокремлення Каталонії від Іспанії: з'явилися результати референдуму

У Каталонії провели заборонений Іспанією референдум про незалежність, в ході якого більше 90% опитаних висловилися за відокремлення.

Про це розповів представник Женералітата (уряду) Каталонії Жорді Турул, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Читайте також: Фанати Реала підтримали цілісність Іспанії прапорами на грі з Еспаньолом

У референдумі взяло участь 2,3 млн осіб, і, згідно з результатами опрацювання 95% бюлетенів, 90,09% опитаних (2,02 млн осіб) висловилися за відділення Каталонії від Іспанії, в той час як "проти" виступили 7,8% (176,6 тис), а ще 2% (0,89%) залишили свої бюлетені порожніми, в зв'язку з чим ті були визнані недійсними.

Примітно, що поліція Іспанії заблокувала голосування на 400 дільницях, де повинні були проголосувати ще 770 тис каталонців.

Варто зауважити, що голосування провели в Каталонії в неділю, 1 жовтня, і іспанські правоохоронці посилено намагалися запобігти йому. Зокрема, було зафіксовано щонайменше 761 потерпілих в результаті обстрілу гумовими кулями.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше близько мільйона людей вийшли в Барселоні на мітинг на підтримку незалежності Каталонії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?