«Ми продовжимо тиск на владу, щоб Гонтарєва і Рожкова понесли відповідальність за крах гривні», - Рабінович
Категорія
Фінанси
Дата публікації

«Ми продовжимо тиск на владу, щоб Гонтарєва і Рожкова понесли відповідальність за крах гривні», - Рабінович

«Ми продовжимо тиск на владу, щоб Гонтарєва і Рожкова понесли відповідальність за крах гривні», - Рабінович
Джерело:  Gazeta.ua

Заяву про те, що політична партія «За життя», вкладники, активісти, які проводять безстрокову акцію протесту під НБУ, продовжать тиск на владу, щоб главу Нацбанку Валерію Гонтарєву і її заступницю Катерину Рожкову притягнули до кримінальної відповідальності за обвал гривні, зробив в ефірі телеканалу NewsOne народний депутат України, лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Gazeta.ua.

«Ми вимагаємо кримінальної відповідальності керівництва НБУ, оскільки вважаємо Гонтарєву і Рожкову відповідальними за крах національної валюти і через того фінансового спрута, який огорнув корупцією всю українську економіку. І тому ми продовжимо наші акції, продовжимо тиск на владу! Якщо кожного накраденого чиновника ми будемо відпускати відпочивати, то у нас країни скоро не стане», - констатував політик.

За його словами, перший етап акцій під НБУ завершився успішно для протестуючих: Гонтарєва піде у відставку, Рожкова не замінить її на посаді, а ошуканим вкладникам повернуть понад 3 млрд грн.

«Влада злякалася наших акцій протесту, ми показали, як можна демократично і конституційно, в рамках закону, домагатися виконання своїх вимог. Гонтарєва була найціннішим, самим довіреним кадром корупційної системи України - її на чолі Нацбанку не буде, хоча був план її там залишити. Рожкова, її напарниця, фігурантка скандальних плівок - її теж не буде на чолі НБУ, хоча це був запасний план - її туди посадити. І головне, вкладники банків реально отримають від Фонду гарантування вкладів фізосіб понад 3 мільярдів по п'яти банкам. Ми завершили перший етап наших акцій протесту під Нацбанком. Тепер ми будемо домагатися кримінальної відповідальності Гонтарєвої і Рожкової», - зазначив він.

«Скільки було розмов, скільки бруду на нас лили, говорили, що під НБУ «двісті бомжів», що вони «погано пахнуть», що все це нібито «в підтримку влади». Найбільше старався кричати і облаювати нас один з телеканалів, пов'язаний з «Опоблоком» і з банком «Кліринговий дім», який відпрацьовував «тридцять срібняків» фінансових преференцій від Гонтарєвої і Рожкової, захищаючи їх від справедливого народного гніву. Я вітаю тих вкладників, громадських діячів, активістів партії «За життя», які всі ці нападки стійко витримали, - і ми перемогли. Поки перемогли лише на першому етапі, а й це вже перемога», - підкреслив нардеп.

«Це зайвий раз доводить, що життя перемагає ті старі схеми розкрадання країни, розтягування її по офшорах, які нам хочуть нав'язати. Країна вже не хоче і не може жити за домовленостями трьох-чотирьох злодіїв десь там за кулісами. І ця перемога змушує нас ще більше посилити тиск на владу, ми будемо продовжувати акції до перемоги, а перемога - це кримінальна відповідальність Гонтарєвої і Рожкової за фінансові злочини», - резюмував він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?