Затримано злочинців, які хотіли підірвати угорський пам'ятник на Закарпатті - Аваков
Категорія
Події
Дата публікації

Затримано злочинців, які хотіли підірвати угорський пам'ятник на Закарпатті - Аваков

Затримано злочинців, які хотіли підірвати угорський пам'ятник на Закарпатті - Аваков

2 жовтня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронці затримали злочинну групу, яка причетна до розпалювання ворожнечі в Україні та пов’язана з колишніми регіоналами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Авакова.

"Вчора працівниками Нацполіції затримана бандитська група, яка вчиняла злочинні дії на території України протягом 2016–2017 років. Вчора вони їхали підривати угорський пам’ятник в Закарпатті на Верецькому перевалі і мали на це відповідне замовлення", – повідомив міністр.

За словами Авакова, при затриманні у злочинців було вилучені гранати і спеціальний вибуховий пристрій з газовим балоном.

Читайте також: Аваков різко прокоментував прорив Саакашвілі в Україну

"Ми маємо прямі докази – це зразки та аналізи ДНК, свідчення самих затриманих та матеріали аналізу і фіксації людей на місці злочину", – додав Аваков.

На своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ вказав на дев’ять епізодів, які слідство інкримінує групі бандитів. Серед них – прояви антисемітизму в Чернівцях, Умані та Львові, кидання гранати на територію посольства США в Києві у червні 2017 року, кидання вибухового пристрою на територію консульства Польщі в Луцьку в липні 2017 року, підрив пам’ятника учасникам бойових дій у Києві та поранення родичів Героя України Валерія Чибінєєва на столичній вулиці Грушевського 24 серпня 2017 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Києві суд ухвалив рішення взяти під варту трьох поліцейських, які грабували людей на залізничному вокзалі столиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?