Угорщина та Румунія спільно виступають проти українського закону про освіту
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина та Румунія спільно виступають проти українського закону про освіту

Угорщина та Румунія спільно виступають проти українського закону про освіту

Будапешт та Бухарест разом виступають проти нового закону України "Про освіту", а також законопроектів про громадянство та мову.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійятро, говорячи про результати зустрічі з румунським колегою Теодором Мелешкану, заявив, що Будапешт зацікавлений у створенні і збереженні стратегічного контакту з Румунією в зазначеному питанні, адже "набагато краще створювати історії успіху, ніж мати справу з конфліктами".

Читайте також: Україна відповіла Угорщині на загрози блокувати зближення з ЄС

На думку міністра, освітній закон, підписаний Порошенком, суперечить угоді про асоціацію між Україною та ЄС. Він назвав ухвалення закону "ударом у спину" Угорщині і Румунії.

Крім того, в МЗС Угорщини викликає занепокоєння розгляд урядом законопроектів про мову та громадянство. Сійярто зауважив, що в Україні живе понад півмільйона угорців і румунів, через що дві країни виступають разом у цьому питанні.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що викликав на консультації посла України в Угорщині Любов Непоп у зв’язку з реакцією Будапешта на мовну статтю нового закону України "Про освіту".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?