Луценко пояснив, що заважає екстрадиції Саакашвілі
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко пояснив, що заважає екстрадиції Саакашвілі

Луценко пояснив, що заважає екстрадиції Саакашвілі
Джерело:  online.ua

Існують певні обставини, які заважають екстрадиції до Грузії екс-губернатора Одеської області, колишнього грузинського лідера Міхеїла Саакашвілі.

Про це Генпрокурор Юрій Луценко розповів в рамках брифінгу в Харкові у вівторок, 3 жовтня, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Мін'юст прояснив ситуацію з екстрадицією Саакашвілі в Грузію

Відзначається, що після незаконного перетину українського кордону Саакашвілі почалася екстрадиційна перевірка, яка повинна встановити, чи вчинив політик в Грузії тяжкі злочини, які передбачені і українським кодексом. "Очевидно, що відповідь тут буде "так", - підкреслив Луценко.

Крім того, після попадання в Україну, Міхеїл Саакашвілі подав документи на адресу Міграційної служби, і їх вивчення займе ще кілька тижнів.

Як повідомляв ONLINE.UA, на початку вересня Грузія звернулася до України із запитом на екстрадицію позбавленого українського громадянства Міхеїла Саакашвілі.

10 вересня політик незаконно, за допомогою своїх соратників перетнув український кордон з боку Польщі, при цьому в ГПУ запевнили, що через цей інцидент він не буде арештований і екстрадований, проте суд Львівщини визнав Саакашвілі винним за статтею про незаконне перетинання державного кордону та ухвалив йому виплатити 3,4 тисячі гривень штрафу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?