Google прибрав "Russia Today" зі списку рекомендованих каналів на YouTube
Категорія
Світ
Дата публікації

Google прибрав "Russia Today" зі списку рекомендованих каналів на YouTube

Google прибрав "Russia Today" зі списку рекомендованих каналів на YouTube
Джерело:  Bloomberg

Компанія Google виключила "Russia Today" з добірки преміальних відеоблогів YouTube, які компанія рекомендує рекламодавцям.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Рішення прийняли на тлі розслідувань в Конгресі факту використання російськими агентами цифрових платформ для впливу на вибори в США.

Так само як Facebook Inc. і Twitter Inc., компанію Google покликали дати свідчення комітетам Сенату і Палати представників США. YouTube також потрапив у центр уваги Конгресу, який вивчає роль "Russia Today" та інших мереж, які спецслужби США визначили як близькі до російського уряду.

Раніше YouTube-канал "Russia Today", на який підписано більше двох мільйонів глядачів, був у списку популярних каналів для маркетологів, який називається Google Preferred.

Читайте також: ЗМІ Росії образилися на українських артистів-"зрадників"

Як відомо, у США до російського телеканалу RT висунули вимогу зареєструватися як іноземний агент. Керівник каналу Маргарита Симоньян заявила, що реєстрація цього каналу у США як іноземного агента "може потягнути за собою такі обмеження, що просто не дозволять працювати в цій країні".

Російська телемережа мовлення за кордон "Russia Today" називає себе незалежною, але фінансується з російського бюджету та проводить політичну лінію Кремля.

Як повідомляв ONLINE.UA, Литва на півроку припинила мовлення російського телеканалу ТВЦi, який звинувачується у підбурюванні до війни і розпалюванні ненависті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?