Угорщина може додати до підсумкової декларації "Східного партнерства" мовне питання
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина може додати до підсумкової декларації "Східного партнерства" мовне питання

Угорщина може додати до підсумкової декларації "Східного партнерства" мовне питання
Джерело:  online.ua

Угорщина може наполягати на внесенні в підсумкову декларацію саміту "Східного партнерства" мовного питання.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис на сторінці брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка у Twitter.

"Угорщина може наполягати на внесенні мовного питання закону "Про мову в Україні" (ст.7 закону "Про освіту" - ред) до фінальної декларації саміту "Східного партнерства", - написав журналіст в своєму мікроблозі у четвер.

Нагадаємо, 28 вересня набув чинності закон "Про освіту", в положенні якого зазначено: мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

Читайте також: Україна відкликала свого посла в Угорщині для консультацій щодо закону "Про освіту"

Національним меншинам гарантується право на навчання рідною мовою на рівні з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладах дошкільної та початкової освіти.

26 вересня Міністерство закордонних справ Угорщини заявило про намір Будапешту блокувати зближення України і ЄС через закон про освіту.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко заявив, що мовна стаття нового закону "Про освіту" відповідає європейським практикам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?