В Молдові не мають сумнівів, що Україна захистить права нацменшин
Категорія
Політика
Дата публікації

В Молдові не мають сумнівів, що Україна захистить права нацменшин

В Молдові не мають сумнівів, що Україна захистить права нацменшин
Джерело:  Укрінформ

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп переконаний, що в Україні забезпечать дотримання прав національних меншин за імплементації закону "Про освіту".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Ми вітаємо ініціативу України щодо спрямування закону "Про освіту" на експертизу до Венеціанської комісії. Ми не сумніваємося, що в Україні будуть дотримані права національних меншин, в тому числі, права румунів і молдован, що проживають там. Але при цьому не можна не враховувати і особливого значення, яке має вивчення державної мови в умовах безперервної сьогодні гібридної війни проти наших держав", - заявив Павло Фліп у Кишиневі під час прес-конференції, спільної із прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Читайте також: Угорщина може додати до підсумкової декларації "Східного партнерства" мовне питання

Він звернув увагу на те, що найближчими днями планується зустріч міністра освіти та науки Молдови Моніки Бабук з українською колегою у Києві, під час якої і більш детально будуть обговорюватися положення закону "Про освіту".

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко заявив, що мовна стаття нового закону "Про освіту" відповідає європейським практикам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?