Туреччина тимчасово призупинила видачу неімміграційних віз для громадян США
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина тимчасово призупинила видачу неімміграційних віз для громадян США

Туреччина тимчасово призупинила видачу неімміграційних віз для громадян США
Джерело:  Reuters

Посольство Туреччини в США тимчасово призупинило видачу неімміграційних віз для громадян США у відповідь на дії Сполучених Штатів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Останні події змусили турецький уряд переглянути прихильність уряду США безпеці турецької місії і персоналу", - повідомили в посольстві Туреччини в США.

Після того, як у Стамбулі був заарештований співробітник консульства США, посольство Сполучених Штатів призупинило видачу віз громадянам Туреччини. Працівника консульства звинуватили у зв'язках з кліриком, якого в свою чергу підозрюють у причетності до невдалого державного перевороту в Турції.

Читайте також: Ердоган натякнув про можливість початку операції щодо іракського курдського уряду

Посольство Туреччини відповіла тим самим. Більше того, влада Турції давно закликає США екстрадувати Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують в організації невдалого державного перевороту у 2016 році. Гюлен вже давно проживає в Сполучених Штатах і заперечує будь-яку причетність до турецьких подій.

За повідомленням агентства, рішення Туреччини про тимчасове призупинення видачі віз є останньою ознакою розриву будь-яких дипломатичних відносин між союзниками по НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Вашингтоні біля резиденції посла Туреччини сталася бійка між протестувальниками з символікою курдів та охороною президента Реджепа Ердогана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?