ЄС та Велика Британія почали п'ятий етап переговорів щодо Brexit
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС та Велика Британія почали п'ятий етап переговорів щодо Brexit

ЄС та Велика Британія почали п'ятий етап переговорів щодо Brexit

Велика Британія і Євросоюз почали п'ятий етап переговорів щодо Brexit. Це стане останньою зустріччю перед самітом ЄС, який відбудеться цього місяця, 19 жовтня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Це засідання є важливим, адже на саміті лідери ЄС мають вирішити, чи переходити до торговельної частини переговорів. За словами голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, прогноз похмурий. Юнкер заявив, що для того, щоб домогтися необхідного прогресу і отримати позитивне рішення на саміті, на цьому тижні будуть потрібні "дива".

Читайте також: У Брюсселі почався четвертий раунд переговорів щодо Brexit

У свою чергу Брюссель висловив стурбованість кризою керівництва в Британії після того, як в Консервативній партії стали закликати до відставки прем'єра Терези Мей. Очікується, що сьогодні прем'єр-міністр Британії виступить перед парламентарями і скаже про очікування "лідерства і гнучкості" від 27 держав ЄС.

"Ми очікуємо переходу на наступний етап, а м'яч на їхньому полі. Але я налаштована оптимістично, і ми отримаємо позитивну відповідь", - заявила раніше Мей.

Як повідомляв ONLINE.UA, в процесі виходу зі складу ЄС (Brexit) Лондон готовий виплатити Брюсселю не менше 20 млрд євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?