Закон про освіту: Угорщина зробила різкий випад проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Закон про освіту: Угорщина зробила різкий випад проти України

Закон про освіту: Угорщина зробила різкий випад проти України

Угорщина вимагатиме перегляду Угоди про асоціацію між ЄС і Україною на наступному засіданні Європейської ради через прийнятий українським урядом закон про освіту.

Про це в рамках візиту в Ужгород розповів міністр закордонних справ Угорщини Петер Сийярто, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Читайте також: Угорщина може додати до підсумкової декларації "Східного партнерства" мовне питання

За словами Сийярто, український закон про освіту порушує Угоду про асоціацію, а також погіршує умови життя для меншин, зокрема, для проживаючих на західній Україні угорців.

Глава зовнішньополітичного відомства Угорщини впевнений, що тиск міжнародної спільноти на Україну може змусити владу змінити закон.

Як повідомляв ONLINE.UA, український лідер Петро Порошенко підписав закон "Про освіту" 25 вересня. Документ передбачає введення 12-річної середньої освіти виключно державною мовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?