ЄС вимагає від України створення окремого Антикорупційного суду
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС вимагає від України створення окремого Антикорупційного суду

ЄС вимагає від України створення окремого Антикорупційного суду

В ЄС наполягають на створенні окремого Антикорупційного суду в Україні і готові допомагати з відбором суддів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

У Євросоюзі наголосили, що висновок Венеціанської комісії є дуже важливим у контексті подальшого розвитку України та "містить корисне уточнення європейських стандартів створення спеціалізованих антикорупційних судових органів".

"Вищий спеціалізований антикорупційний суд повинен бути створений як незалежна і окрема установа від існуючої структури судової влади. І навпаки, впровадження цього суду в чинну структуру судової влади шляхом призначення спеціалізованих суддів в усіх загальних місцевих судах, апеляційних і верховних судах не може бути виправданим або застосованим на практиці, враховуючи чинне законодавство та міжнародні зобов'язання України щодо створення спеціалізованого антикорупційного суду", - зазначається коментарі ЄС.

Читайте також: Закон про освіту: Угорщина зробила різкий випад проти України

Крім того, в ЄС схвалили намір президента України Петра Порошенка створити антикорупційний суд, який би відповідав стандартам Ради Європи.

У Євросоюзі висловили готовність надати владі країни підтримку у створенні Вищого спеціалізованого антикорупційного суду, який би відповідав вимогам Венеціанської комісії.

"Незалежність, цілісність і професіоналізм усіх суддів, які будуть призначатися в антикорупційний суд, будуть мати вирішальне значення для відновлення довіри громадськості до влади, і ЄС готовий сприяти прозорості процесу відбору суддів в разі необхідності", - заявили в ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко закликав парламент до розробки проекту закону щодо Антикорупційного суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?