ЮНЕСКО слід запровадити прямий моніторинг в Криму - Кислиця
Категорія
Україна
Дата публікації

ЮНЕСКО слід запровадити прямий моніторинг в Криму - Кислиця

ЮНЕСКО слід запровадити прямий моніторинг в Криму - Кислиця

Заступник міністра закордонних справ України, представник України у Виконавчій раді ЮНЕСКО Сергій Кислиця на пленарному засіданні 202-ї сесії Виконавчої ради у Парижі заявив, що Росія робить серйозний виклик міжнародній спільноті, порушуючи норми і стандарти ЮНЕСКО в окупованому Криму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало Тижня".

"Величезний потенціал Організації має бути використано у повному обсязі. Лакмусовим папірцем на здатність ЮНЕСКО віднаходити адекватні відповіді на виклики 21-ого століття має стати запровадження прямого моніторингу в Криму", - звернув увагу Кислиця.

Заступник міністра навів факти кричущих порушень прав людини на території окупованого Криму, та додав, що об'єднання зусиль міжнародної спільноти для розв'язання проблеми незаконної окупації Росією півострову є дуже важливим викликом сучасному світові.

Читайте також: Порошенко ініціює створення міжнародної групи друзів деокупації Криму

Члени делегації на сесії запропонували створити під час Генеральної конференції ЮНЕСКО, яка відбудеться у листопаді, Центр ЮНЕСКО другої категорії на базі Малої академії наук України.

Раніше в ЮНЕСКО говорили про погіршення в окупованому Криму ситуації з правами та свободами людини.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території окупованого Криму Росія розпочала незаконні розкопки та інженерні геологічні роботи на скелі, де знаходиться пам’ятка національного значення — палац "Ластівчине гніздо".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?