«Над пенсіонерами «поглумилися» заради чергового траншу від МВФ», - Рабінович про пенсійну реформу
Категорія
Культура
Дата публікації

«Над пенсіонерами «поглумилися» заради чергового траншу від МВФ», - Рабінович про пенсійну реформу

«Над пенсіонерами «поглумилися» заради чергового траншу від МВФ», - Рабінович про пенсійну реформу
Джерело:  Голос.ua

Думку про те, що схвалена Радою пенсійна реформа жодним чином не покращує життя пенсіонерів, а робить їх заручниками ситуації з МВФ, висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабинович в ефірі своєї авторської програми «Хто кому Рабинович» на телеканалі «112 Україна». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Golos.Ua.
«Мені соромно за Гройсмана, за тих людей, яким він дякував за підтримку пенсійної реформи. Над країною в черговий раз підло і нахабно поглумилися. Усі це знають - мова не йде про будь-яке поліпшення життя пенсіонерів, їх роблять заручниками цієї системи. Йдеться про чергове пограбування, влада прогнулися перед МВФ, щоб ще раз їм показати, що ми виконуємо свої обіцянки, взяли під козирок і ще раз завдали удару по пенсіонерах. В результаті, ви прекрасно знаєте і розумієте, що пенсій, на жаль, сьогодні позбудеться величезна кількість людей, які не могли в 90-х, 2000-х роках офіційно працевлаштуватися. Вже підготовлені спеціальні постанови, за якими цим людям, які взагалі не отримують пенсії, буде видаватися соціальна допомога в районі 300-500 гривень. Хто на них прожити зможе, я не знаю, але саме це влада готує для нашої країни», - констатував політик.

За його словами, найстрашніше в пенсійній реформі те, що вона суперечить Конституції України, звужуючи існуючі права і свободи громадян.

«Найстрашніше, що сталося - знову поглумилися над Конституцією. Я хочу нагадати радісним особам, що прийняття нових законів по Конституції в нашій країні не допускає звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод громадян. Влада ж і забирає у них пенсійний вік, і зменшує можливості деяких людей взагалі отримати пенсії, тому що вони не можуть оформити документи», - зазначив нардеп.

«Соромливо влада розповідає, що всі будуть рівні. Давайте я розповім, за яке рівність проголосували. Вдумайтеся, в цьому законі будуть спеціальні пенсії тільки для поліцейських, співробітників МВС, силовиків. Чи не для вчителів, ні для кого! Звичайно, а навіщо нам це? Нам це все не потрібно. Силовики, мабуть, так перестаралися, тримаючи свій народ у вузді, що тепер їм потрібні спеціальні пенсії», - обурився парламентарій.

Крім того, на думку політика, той факт, що НБУ надали законне право самостійно встановлювати пенсійний вік для своїх співробітників, є кричущим.

«Хочу ще сказати одну кричущу річ. Національному банку України - ось цієї зграї Гонтарєвої, яка знищує національну валюту - надали законне право самостійно встановлювати, хто і коли буде виходити на пенсію. Це ж держава в державі виходить. Просто наруга! І нам ще кажуть, що це перемога. Звичайно, перемога - перемога мракобісся! Перемога МВФ разом з владою над українським народом. Я дивився графік співвідношення зарплат депутатів до середнього прожиткового мінімуму в країні. На першому місці по цій різниці знаходиться Україна. А влада радіє цьому. НБУ має свої окремі премії, все силовики отримують спеціальні зарплати, а народ, як завжди, змушений з вух струшувати локшину ... Але ми це вибрали - і ми це будемо терпіти. Але не довго», - резюмував він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?