Скандальна заява Земана по Криму: з'явилася реакція України
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальна заява Земана по Криму: з'явилася реакція України

Скандальна заява Земана по Криму: з'явилася реакція України
Джерело:  online.ua

Президент Чехії Мілош Земан, який закликав Європу "налагоджувати дружбу" з Росією і виплатити Україні компенсацію за Крим, просто виконує доручену йому роль.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін написав в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Президент Чехії назвав себе "агентом" Путіна і захотів скасувати санкції проти Росії

Зауважимо, що керівник зовнішньополітичного відомства закликав "дати спокій" Земану, оскільки він є не режисером свого виступу, а всього лише актором. За словами Клімкіна, боротися потрібно з тими, хто запросив його виступити.

У той же час, джерела "Європейської правди" в МЗС заявили, що відомство готує офіційну реакцію України і буде вимагати вибачення від Чехії.

"Уряду Чехії доведеться вибачатися за свого президента зі словами про те, що міжнародна політика - це не його справа", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Мілош Земан заявив, що в разі спроб Європи повернути Крим з-під окупації почнеться "європейська війна".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?