Парубій розповів, коли уряд розгляне медичну реформу
Категорія
Політика
Дата публікації

Парубій розповів, коли уряд розгляне медичну реформу

Парубій розповів, коли уряд розгляне медичну реформу

У середу, 11 жовтня, спікер Андрій Парубій повідомив, що Верховна Рада України розгляне медичну реформу наступного пленарного тижня – 17-20 жовтня. За словами Парубія, законопроекти щодо медичної реформи є одними з найбільш дискусійних.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ефір "Радіо Свобода".

"Ми реформуємо сферу медицини, охорони здоров’я, яка 25 років, фактично, не реформувалася. І ми розуміємо і знаємо, які ризики можуть бути під час реалізації цієї реформи. Але я дуже сподіваюся, що ми зможемо вийти на позитивне рішення", – сказав спікер.

Читайте також: Рада дозволила перетворювати лікарні на підприємства

Також він заявив, що освітня, судова та пенсійна реформи, які уряд уже розглянув та ухвалив, є пріоритетними.

Весною Кабінет міністрів України затвердив пакет законопроектів щодо медичної реформи. 8 червня уряд підтримав в першому читанні один з таких урядових законопроектів – про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів, який дає початок медичній реформі в Україні. Зокрема, законопроект визначає, які медичні послуги оплачуватиме держава на 100%, а за які муситиме доплачувати пацієнт.

Як повідомляв ONLINE.UA, виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розказала, що після початку медичної реформи, яку ще має схвалити Верховна Рада, медичні заклади будуть перепрофільовані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?