У Нацполіції України створили управління кримінального аналізу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Нацполіції України створили управління кримінального аналізу

Національна поліція України
У Нацполіції України створили управління кримінального аналізу

В Нацполіції України створили управління кримінального аналізу, завданням якого буде консолідація і подальший аналіз всієї оперативної інформації. Про це заявив т.в.о. начальника Управління карного аналізу Володимир Єрофєєв.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацполіції.

За словами Єрофєєва, головна задача нового управління - зведення всієї оперативної інформації в єдину базу та її подальшої аналіз.

"На сьогоднішній день в системі поліції існує дуже багато джерел розрізненої інформації. Вона аналізується автономно співробітниками різних служб ... І все це зберігається в різних базах. Крім того, оперативники накопичують і зберігають інформацію у себе. А після звільнення з роботи або пересування по службі працівника інформація втрачається. Тому відсутня можливість якісно оцінити інформацію в глобальному масштабі, хоча б у межах однієї області. І тому наше завдання - консолідація всієї оперативної інформації, її подальший аналіз, допоможе в розкритті насамперед тяжких і особливо тяжких злочинів".

"Перше, що ми будемо намагатися ввести - це зробити географічну прив'язку до кожного житлового будинку, з можливістю нанесення інформації на картку. Це дасть нам можливість робити якісний аналіз скоєних порушень: визначати зони вчинення злочинів, направити в такі місця додаткові наряди патрульної поліції або ставити завдання дільничного додатково відпрацювати місця проживання осіб, які перебувають під адміністративним наглядом. У нас з'явиться новий механізм реагування на злочин і профілактики таких злочинів", - повідомляє т.в.о. начальника Управління карного аналізу.

Читайте також: В Одеській області розкрили незаконну схему ввозу товарів світових брендів

За повідомленням прес-служби Нацполіції, нове управління орієнтована на роботу в трьох напрямках:

- Оперативний аналіз - це аналіз за скоєння резонансних злочинів. Група аналітиків буде оперативно збирати дані за цим злочином, технічну інформацію і проводити аналіз для того, щоб скоординувати роботу слідчо-оперативної групи у розкритті цього злочину.

- Тактичний аналіз - аналіз, який дає можливість оцінити обставини з нанесення інформації на карти. Тобто виявити райони з підвищеним ризиком вчинення розбійних нападів, грабежів, вуличних злочинів. Дати рекомендації для перестановки нарядів патрульної поліції або рекомендації для проведення цільових відпрацювань районів силами оперативних працівників.

- Стратегічний аналіз - аналіз діяльності організованих злочинних груп, робота на перспективу в роботі по боротьбі з ними.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 жовтня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронці затримали злочинну групу, яка причетна до розпалювання ворожнечі в Україні та пов’язана з колишніми регіоналами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?