В київських школах заборонили збирати кошти з батьків на потреби закладу
Категорія
Україна
Дата публікації

В київських школах заборонили збирати кошти з батьків на потреби закладу

В київських школах заборонили збирати кошти з батьків на потреби закладу

За наказом Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА № 930, школи Киэва зобов'язані публікувати на своїх сайтах звіти про фінансування. Крім того, закладам заборонено збирати гроші до фонду класу та школи.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало Тижня".

"Останнім часом дуже багато було нарікань від батьків на те, що з них примусово збирають кошти на різного характеру витрати у школах. Ми ще раз наголошуємо на тому, що коштів у міському бюджеті достатньо, щоб проводити ремонти та оздоблювати школи, тому будь-який примусовий збір коштів із батьків працівниками шкіл є незаконний і прямо заборонений", – розповів заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Заступник голови КМДА заявив, що батьки тільки добровільно, за власним бажанням, можуть бути залучені до видатків, наприклад, як організація спільної поїздки для дітей.

Читайте також: Мовна стаття закону "Про освіту" відповідає європейським практикам - Порошенко

Резніков наголосив, що у разі, якщо батьки зафіксують порушення наказу у використанні коштів, вони мають звертатися до районних управлінь освіти, аби департамент вжив необхідні заходи.

Згідно з наказом, начальники районних управлінь освіти і директори столичних комунальних шкіл повинні розміщувати на своїх сайтах такі дані про фінансування:

  • щорічні кошториси доходів і видатків на відповідний рік до 1 лютого;

  • фінансові звіти про надходження та використання всіх отриманих коштів у звітному році;

  • інформацію із зазначенням вартості про перелік товарів, робіт і послуг, отриманих в вигляді благодійної допомоги, та іншими способами, що не були заборонені законом;

  • інформацію про стан виконання бюджету в розрізі статей доходів і витрат не пізніше 1 березня року, наступного за звітним.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 вересня, голова парламенту Андрій Парубій підписав закон про освіту. Нова реформа викликала хвилю обурення в урядах Угорщини, Румунії, Болгарії та Греції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?