Висновки Венеціанської комісії знімуть контроверсійні трактування закону про освіту - Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Висновки Венеціанської комісії знімуть контроверсійні трактування закону про освіту - Порошенко

Висновки Венеціанської комісії знімуть контроверсійні трактування закону про освіту - Порошенко

Президент України Петро Порошенко сподівається, що висновки Венеціанської комісії допоможуть зняти суперечливі трактування закону "Про освіту".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Переконаний, що її висновки дозволять зняти всі контроверсійні трактування цього закону, який фактично має на меті забезпечити достойне місце для всіх національних менших в єдиному українському суспільстві", – сказав президент на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи.

Лідер України наголосив, що новий закон про освіту є законом рівних можливостей для усіх учнів.

"Неприпустимою є ситуація, коли діти, які належать до національних меншин в Україні, не мають належних знань української мови, що потрібні їм для подальшого навчання в університетах, розбудови кар’єри, для самореалізації в Україні", – зауважив Порошенко.

Завтра, 12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи проведе термінові дебати щодо ухваленого в Україні закону "Про освіту" на осінній сесії.

Читайте також: Мовна стаття закону "Про освіту" відповідає європейським практикам - Порошенко

28 вересня в Україні набув чинності закон "Про освіту". Згідно нормам закону мова освіти - державна. Це викликало критику в деяких колах за кордоном та в Україні. Зокрема, з критикою закону виступали Угорщина, Румунія, Болгарія, Греція, Польща і Росія, а також Молдова.

Статтю 7 Закону "Про освіту", яка викликала стурбованість у деяких державах-сусідах, уже надіслано на розгляд Венеційської комісії. Її висновки очікуються у грудні 2017 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, український державний лідер Петро Порошенко підписав указ про набуття чинності секретним рішенням Ради нацбезпеки і оборони про Ставку Верховного головнокомандувача.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?