"Як Facebook допоміг російському вторгненню до України" - MSNBC
Категорія
Україна
Дата публікації

"Як Facebook допоміг російському вторгненню до України" - MSNBC

"Як Facebook допоміг російському вторгненню до України" - MSNBC

Колишній заступник помічника держсекретаря США із стратегічних цифрових технологій Мойра Вейлан прокоментувала сюжет американського телеканалу MSNBC "Як Facebook допоміг російському вторгненню до України".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Це – 100% правда. Багато з нас в Державному департаменті намагались допомогти колегам в Україні, Грузії та в інших місцях. Facebook просто не був відповідальним", – написала у своєму Твітері колишній заступник помічника держсекретаря США із стратегічних цифрових технологій Мойра Вейлан, коментуючи сюжет MSNBC "Як Facebook допоміг російському вторгненню до України".

Ведуча MSNBC з посиланням на інформацію видання The Daily Beast під у сюжеті говорить: "Російські оперативники інформаційної війни використовували дивовижно успішну технологію, щоб прибрати українські голоси з Facebook і позбавити росіян конкуренції в інформаційному просторі під час вторгнення до сусідньої держави".

MSNBC повідомило, що технологія полягала в тому, що росіяни знаходили українських активістів, які захищали позицію своєї країни в російсько-українському конфлікті, переходили на повідомлення у Facebook цих осіб і натискали клавішу "поскаржитись на допис". Яким би не було це повідомлення або фото, вони стверджували, що допис відноситься до категорії дописів, які Facebook має усувати.

Читайте також: Росія хоче блокувати популярну соцмережу: названий термін

Ведуча телеканалу прирівняла таку тактику до ситуації, сусідські доноси, коли один сусід скаржиться в поліцію на іншого просто, щоб завдати йому клопоту у вигляді візиту поліції хоча той нічого поганого не робив.

Однак в ситуації з РФ масштаб був інший. Такі скарги надсилались сотні разів проти кожного з дописів українських активістів за державної підтримки Росії. Це призводило до заборони їх доступу до ресурсу, заявила ведуча.

"Таким чином Facebook допомагав російському урядові заглушити голоси опозиції до Росії в той час, як Росія проводила вторгнення", – повідомляється в сюжеті.

Раніше засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що дарма відкидав можливість використання соцмережі в політичних цілях протягом американських виборів.

"Називати їх (припущення про вплив дезінформації у Facebook на результати президентських виборів у США) божевільними було зневажливо, і я шкодую через це. Це питання надто важливе, щоб ним зневажати", – сказав Цукерберг.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Instagram розміщувалася оплачена з Росії реклама для втручання в минулорічні вибори президента США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?