Тіллерсон вимагає пояснення затримання американських дипломатів у Туреччині
Категорія
Політика
Дата публікації

Тіллерсон вимагає пояснення затримання американських дипломатів у Туреччині

Тіллерсон вимагає пояснення затримання американських дипломатів у Туреччині

Державний секретар США Рекс Тіллерсон висловив стурбованість затриманням американських дипломатів у Туреччині. Він вимагає у турецької влади надання доказів провини затриманих дипломатів у зв'язках з Фетхуллахом Гюленом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Держдепартаменту США.

У середу, 11 жовтня, держесекретар США провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу. Вони обговорили дипломатичну кризу, яка наростає, у відносинах між двома країнами та взаємне призупинення у видачі віз.

Читайте також: Туреччина тимчасово призупинила видачу неімміграційних віз для громадян США

Кілька днів тому Туреччина тимчасово призупинила видачу віз громадянам США у відповідь на те, що посольство США призупинило видачу віз громадянам Туреччини. США обгрунтувало своє рішення тим, що у Стамбулі був заарештований співробітник консульства США. Його звинуватили у зв'язках з Гюленом, якого в свою чергу звинуватили в невдалому державному перевороті.

Крім того, влада Туреччини просить Сполучені Штати екстрадувати Гюлена.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Вашингтоні біля резиденції посла Туреччини сталася бійка між протестувальниками з символікою курдів та охороною президента Реджепа Ердогана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?