ПАРЄ винесли рішення щодо суперечливого закону України "Про освіту"
Категорія
Політика
Дата публікації

ПАРЄ винесли рішення щодо суперечливого закону України "Про освіту"

ПАРЄ винесли рішення щодо суперечливого закону України "Про освіту"
Джерело:  online.ua

Під час сьогоднішніх дебатів Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо закону України "Про освіту".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".

Голосування членів ПАРЄ стосувалася статті 7 (про мову навчання). В результаті документ підтримали 81 члена асамблеї, 11 виступили проти, 17 - утрималися. Всього в голосуванні брали участь 110 делегатів.

Крім цього, в Парламентській асамблеї Ради Європи закликали українську владу прислухатися до правок Венеціанської комісії.

Читайте також: На засіданні ПАРЄ обговорили варіанти відповіді на агресію РФ: з'явилося відео

ПАРЄ проводить термінові дебати за статтею 7 українського закону "Про освіту". Рішення про дебати було прийнято після того, як Угорщина, Болгарія, Румунія та Молдова висловили стурбованість, заявивши, що закон порушує права нацменшин. Як результат, закон був направлений на експертизу до Венеціанської комісії.

Вчора, президент України Петро Порошенко, під час свого виступу у ПАРЄ, заявив, що закон про освіту створить рівні можливості для всіх громадян, а також продемонстрував, що володіє декількома мовами і підкреслив, що цьому сприяло наявність нацменшин в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчора президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що висновки Венеціанської комісії допоможуть зняти суперечливі трактування закону "Про освіту".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?