В СБУ попередили про можливу масштабну кібератаку на приватні компанії та держструктури
Категорія
Технології
Дата публікації

В СБУ попередили про можливу масштабну кібератаку на приватні компанії та держструктури

В СБУ попередили про можливу масштабну кібератаку на приватні компанії та держструктури

Служба безпеки України попереджає громадян про підготовку нової хвилі масштабного кібернападу на державні структури та приватні компанії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.

"За інформацією спецслужби, цілями зловмисників визначені великі державні та приватні компанії. Основна мета ‒ порушити штатне функціонування інформаційних систем, що може дестабілізувати ситуацію в країні", – йдеться в повідомленні прес-служби СБУ 12 жовтня.

Читайте також: Росія зламала АНБ за допомогою "Касперського" - ЗМІ

Фахівці СБУ повідомляють, що за отриманими даними кібератака може бути здійснена із використанням оновлень, у тому числі загальнодоступного прикладного програмного забезпечення. Спецслужба зазначає, що механізм її реалізації буде подібним до кібернападу, що пройшов країною в червні 2017 року.

"Для попередження несанкціонованого блокування інформаційних систем необхідно дотримуватись таких рекомендацій: оновити сигнатури антивірусного ПЗ на серверах і робочих станціях; здійснити резервування інформації, що оброблюється на комп’ютерному обладнанні; забезпечити щоденне оновлення системного програмного забезпечення, у тому числі OS Windows усіх без винятку версій", – попереджає прес-служба СБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, у серпні фахівці з кібербезпеки попередили, що в Україні знову відбудуться масові фішинг-розсилки, що можуть стати початком ще однієї хвилі інтернет-вірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?