Трамп підписав наказ про зменшення впливу програми з охорони здоров'я Obamacare
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп підписав наказ про зменшення впливу програми з охорони здоров'я Obamacare

Трамп підписав наказ про зменшення впливу програми з охорони здоров'я Obamacare
Джерело:  Reuters

В четвер, 12 жовтня, президент США Дональд Трамп підписав указ про зменшення впливу програми з охорони здоров'я Obamacare.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters, які отримали інформацію від джерела в Білому домі.

За інформацією агентства, це розпорядження допоможе представникам малого бізнесу купувати більш дешеву медичну страховку з меншою кількістю послуг.

"Вартість Obamacare була обурливою, вона знищує абсолютно все, що відбувається після неї", – наголосив Трамп.

Президент США також додав, що прийняте у четвер рішення "було лише початком" і його адміністрація зробить все можливе щоб "скасувати Obamacare раз і назавжди". У відповідь на це представники Демократичної партії заявили про готовність оскаржити це рішення президента в суді.

"Каліфорнія готова вести боротьбу в суді, щоб захистити доступні медичні послуги для своїх людей", – сказав каліфорнійський прокурор Ксавьє Бекерра.

Раніше в Сенаті США прийняли рішення продовжити дебати щодо скасування програми медичної реформи Obamacare.

Читайте також: Трамп має намір скасувати програму захисту дітей нелегальних мігрантів

Нагадаємо, в ході реформи охорони здоров'я, схваленої у 2010 році Конгресом, в США з 2014 року введено обов'язкове медичне страхування. Завдяки цьому до історичного мінімуму знизилося число американців без медстрахування - менше 10%.

Республіканська партія виражала різку критику програми Obamacare з самого початку, вважаючи реформу неефективною і дорогою. В січні новий президент США Дональд Трамп підписав указ про початок процесу скасування медичної реформи екс-президента Обами.

Як повідомляв ONLINE.UA, 5 вересня, екс-президент Сполучених Штатів Барак Обама заявив, що рішення президента Трампа про скасування програми, що захищала від депортації 800 тисяч дітей нелегальних іммігрантів, які прибули в США у віці до 16 років, "суперечить нашому духу і здоровому глузду".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?