Інтерпол співпрацюватиме з "Лабораторією Касперського" в сфері кібербезпеки
Категорія
Технології
Дата публікації

Інтерпол співпрацюватиме з "Лабораторією Касперського" в сфері кібербезпеки

Інтерпол співпрацюватиме з "Лабораторією Касперського" в сфері кібербезпеки

Російська компанія з розробки програмного забезпечення "Лабораторія Касперського" та Інтерпол уклали угоду про співпрацю для протидії кіберзлочинності.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Інтерполу.

У рамках цієї угоди сторони мають обмінюватися інформацією про активності зловмисників в інтернеті. Сторони підписали відповідну угоду на тлі повідомлень ЗМІ про те, що російські урядові хакери з метою шпигунства використовували програмне забезпечення Касперського.

Раніше Wall Street Journal і The Washington Post з посиланням на власні джерела повідомляли, що хакери, які мали зв'язки з владою РФ, використовували "Антивірус Касперського", щоб викрасти дані АНБ.

Читайте також: Росія зламала АНБ за допомогою "Касперського" - ЗМІ

Джерела видань стверджують, що в 2015 році один із співробітників АНБ, американець в'єтнамського походження, переніс на домашній комп'ютер секретні матеріали. Там був встановлений "Антивірус Касперського", який дозволив хакерам побачити список файлів і викрасти дані.

Це дозволило російським хакерам обходити засоби комп'ютерної безпеки США. За даними The Guardian, в "Лабораторії Касперського" спростували інформацію про те, що антивірус зіграв активну роль у хакерській атаці. Разом з тим, в компанії не виключають того, що їх власна база даних була зламана урядом РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 26 вересня, комітет Палати представників Конгресу США з науки, космосу і технологій провів конфіденційний брифінг, присвячений роботі "Касперського".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?