Не може бути міністром охорони здоров'я той, хто знищує українську медицину, - Рабінович про Супрун
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Не може бути міністром охорони здоров'я той, хто знищує українську медицину, - Рабінович про Супрун

Не може бути міністром охорони здоров'я той, хто знищує українську медицину, - Рабінович про Супрун
Джерело:  Голос.ua

Думку про те, що НАБУ має розслідувати діяльність в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, яка порушує Конституцію, висловив в прямому ефірі телеканалу NewsOne народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, підкресливши, що необхідно не допустити призначення Супрун головою МОЗ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Golos.Ua.

«Мені хочеться вірити, що ні у одного парламентарія просто не підніметься рука проголосувати за призначення Супрун головою МОЗ. За це не вирішиться голосувати навіть «Опозиційний блок», мені так здається ... Хоча вони свою продажність вже показали. Саме Супрун систематично знищує безкоштовну медицину в нашій країні, вона прирікає мільйони людей на позбавлення конституційного права про медичну допомогу від держави. Я також вірю, що так звана медична реформа не пройде в парламенті», - заявив політик.

«Супрун нахабно порушила Конституцію, де написано, що люди мають право на безкоштовну охорону здоров'я. «Волонтер з Майдану», як її колись називали Гройсман, задекларувавши сотні мільйонів десь в Чикаго, трощить нашу медицину! А де ми її потім шукати будемо? Як і Яресько (екс-міністр фінансів України Наталія Яресько, - ред.) - в Пуерто-Ріко? Вдумайтеся, Супрун навіть не звітує перед профільним парламентським комітетом за закупівлі прострочених медикаментів на мільярди гривень, посилаючись на державну таємницю! Ми що - все з глузду з'їхали? Як може хтось засекретити від парламенту закупівлі ліків? Як може держава відмовитися від онкохворих? Як можна скасувати швидкі, візити лікарів, замінити фахівців парамедиками? Де ця розрекламована програма «Безкоштовні ліки»? Як можна ставити експерименти з ліками на українцях і радіти законам про пересадку органів? Ми що, не розуміємо: вони завтра скажуть - у вас дві нирки, як же ви не можете за комуналку заплатити!» - заявив народний депутат.

«Ольга Богомолець, голова комітету ВР з охорони здоров'я, заявила, що 4 млн українців, більшість з яких пенсіонери, взагалі не зможуть отримати ніяку допомогу. Влада такою «медреформою» фактично прирікає на смерть літніх людей, непрацездатних жителів країни», - констатував політик.

Нардеп звернувся до НАБУ з вимогою розслідувати діяльність Супрун на посаді в. о. міністра охорони здоров'я і не допустити руйнування української медицини.

«Я вимагаю від НАБУ розібратися з Супрун і її міністерством, тому що мені боляче за людей, які не можуть отримати належне їм безкоштовне медичне обслуговування, боляче за своїх виборців. Я розумію, що Супрун створює Фонд охорони здоров'я в 100 млрд - і у наших казнокрадів вже слинки течуть на цей фонд, її тому поки не віддадуть. Супрун накупила прострочених ліків на мільйони - і у нас всі мовчать, ніхто слова не скаже! Вона комітету парламенту не звітує за витрачені бюджетні гроші! Що це таке? Я мовчати не збираюся, я вимагаю від НАБУ розслідувати діяльність Супрун і припинити знищення української медицини!» - резюмував політик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?