Румунія готова до діалогу щодо мовних положень закону "Про освіту" - Клімкін
Категорія
Політика
Дата публікації

Румунія готова до діалогу щодо мовних положень закону "Про освіту" - Клімкін

Румунія готова до діалогу щодо мовних положень закону "Про освіту" - Клімкін
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Румунія готова до відкритого діалогу щодо мовних положень закону України "Про освіту".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter Павла Клімкіна.

"В Румунії все зовсім по-іншому, ніж в Угорщині. Є готовність до відкритого діалогу. Але треба предметно працювати з місцевою громадою", - зазначив глава МЗС.

Читайте також: Угорщина організовує сепаратистську акцію "Самовизначення для Закарпаття"

Вчора Клімкін у своєму мікроблозі написав: "Рішення ПАРЄ сьогодні - не поразка і не перемога. Над висновками Венеціанської комісії працюватимемо. Та ми досі не довели етнічним громадам всіх переваг закону".

Нагадаємо, міністр закордонних справ України в Бухаресті пояснив румунським колегам мовне положення освітнього закону. Крім того, 12 жовтня глава МЗС здійснив візит до Угорщини для обговорення освітнього закону.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 жовтня під час дебатів Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо закону України "Про освіту".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?