Генпрокуратура викликає Януковича, Захарченка та Коряка на допит 17 жовтня
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокуратура викликає Януковича, Захарченка та Коряка на допит 17 жовтня

Генпрокуратура викликає Януковича, Захарченка та Коряка на допит 17 жовтня
Джерело:  ГПУ

Генеральна прокуратура викликає екс-президента України Віктора Януковича на допит 17 жовтня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Янукович Віктор Федорович, 1950 р. н., відповідно до вимог ст. 133, 135 КПК України, вам необхідно з'явитися 17 жовтня 2017 року об 11:30 в каб. № 307 управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України для участі у проведенні слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні ... зокрема, для допиту як підозрюваного", - йдеться в опублікованому документі.

На даний момент, Оболонський районний суд Києва розглядає справу щодо держзради Януковича. Його викликали шляхом повістки для участі в засіданні, однак він так і не з'явився у суді.

Читайте також: Лист Януковича Путіну не був актом сепаратизму - експертиза

Крім того, Печерський районний суд Києва розглядає клопотання Генпрокуратури про проведення спеціального досудового розслідування стосовно екс-президента України у справі про злочини проти учасників Євромайдану. Туди Янукович теж не з'являється. Його захисник прогнозує, що вирок у справі про держзраду буде винесено екс-президенту до кінця 2017 року.

З лютого 2014 року Віктор Янукович перебуває на території Росії.

Крім Януковича на допит викликали колишнього главу МВС Віталія Захарченка. Його чекають у тому ж кабінеті двома годинами раніше, ніж Януковича.

Між допитами Януковича та Захарченка у ГПУ 17 жовтня чекають на колишнього голову поліції Києва Валерія Коряка. Його допит має відбутися о 10:00. Всіх трьох викликають як підозрюваних на допит в рамках розслідування одного кримінального провадження.

Як повідомляв ONLINE.UA, екс-президент-втікач Віктор Янукович, а також його соратник, екс-міністр юстиції Олександр Лавринович підозрюються в проведенні насильницького захоплення влади в 2010 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?